Учениците от ПГЕЕ получиха официално гвардейското знаме на специална церемония. Снимка Архив Черноморие-бг

Учениците от ПГЕЕ получиха официално гвардейското знаме на специална церемония. Снимка Архив Черноморие-бг

Гвардейци от бургаската Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" ще посрещат зрителите на спектакъла "Жена ми се казва Борис", научи "Черноморие". Представлението на частна театрална формация "Мелпомена" е тази вечер от 19.00 часа в залата на Военния клуб (ДНА б.а.). Идеята е на директора на театъра Светлин Стоилов, който планира съвместно национално турне на "Мелпомена" и гвардейците.

Четвърти ученически гвардейски отряд на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" в Бургас получи официално гвардейското знаме на специална церемония, която се състоя на 3-ти юни 2018 година в присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Така ученическия отряд е един от четирите в цялата страна и е към Националната гвардейска част.

Тази вечер 15 ученици, облечени в гвардейски униформи, ще посрещнат в шпалир зрителите, дошли да гледат "Жена ми се казва Борис". "Те ще бъдат строени от двете части на стълбите, на входа и във фойаето във Военния клуб и ще развеят гвардейското знаме", обясни пред "Черноморие" техния ръководител Николай Драгиев.

Организацията по гостуването на спектакъла на театрална формация "Мелпомена" в Бургас е на "Арт ателие".