Бургаският детски хор "Милка Стоева" празнува 75-тия си юбилей с голям концерт на площад "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас. Началото ще бъде дадено на 27-ми май, събота, от 20.00 часа. "Отново заедно" е озаглавен концерта, който събира солисти и приятели на хора. На една сцена ще излязат Ева Перчемлиева - Тъканова, Иван Мутафчиев, Аглика Петрова, Yavi, Веси Бонева, Стефан Илчев, Калоян Николов, Криси Дончева, Марияна Добрева и Михаела Михайлова.

Детският хор е създаден през 1947-1948 г. от известния педагог, композитор и диригент  Борис Ибришимов. Със своята богата  65-годишна творческа биография, бургаският детски хор се нарежда сред най-добрите български  хорове в страната. В годините детският хор е прерастнал в хорова школа, възпитала и създала много известни музиканти, певци и ценители на музиката и изкуствата. Огромен дял  за високото ниво, за големите международни отличия и активен културен живот на състава има дългогодишният диригент и ръководител на хора - Милка Стоева, чиито име хорът приема през 2003 година.

Бургаският детски хор има огромен принос за популяризирането на българската хорова музика. Основно  място  в репертоара на хора се отделя на творчеството на българските композитори. Такъв е и творческия ангажимент при подготовката и реализацията на първия по рода си в България Национален конкурс за детска песен "Сладкопойна чучулига". За тези години хорът е записал повече от 400 песни, много от които са станали едни от най-популярните детски песни в България.

Детският състав  е носител на много международни отличия от конкурси и фестивали.