Христо Порточанов лично контролира подготовката на площад Тройката, където ще се състои турнира. Снимки Авторът

Христо Порточанов лично контролира подготовката на площад Тройката, където ще се състои турнира. Снимки Авторът

Христо Порточанов контролира подготовката за футболния турнир за деца, който Христо Стоичков ще открие утре в Бургас, видя репортер на "Черноморие". Игрището с размери 20 на 42 метра се изгражда на площад "Тройката". Върху асфалта се слага специална изкуствена настилка за игра. На нея децата родени през 2014 година и състезаващи се в отборите на ФК "Бургас спорт", ФК "Нефтохимик", ФК "Черноморец 1919" и ДФК "Звездичка" ще премерят сили в 4 футболни срещи. "Те ще бъдат ръководени от професионалните съдии - Светослав Лазаров и Петър Аспарухов", каза за "Черноморие" Порточанов, който е съдействал за идването на Стоичков в Бургас. Времетраенето на срещите ще бъде определено от треньорите на детските формации.

Христо Стоичков ще даде началото на турнира в 15.00 часа на 27-ми май. А на финала, който се очаква да бъде около 17.30 часа, ще награди победителите заедно с кмета на Бургас Димитър Николов.

По време на гостуването си в морския град Камата ще отдели време и внимание на всички, дошли да се срещнат с него като част от турнето за представяне на книгата му "Христо Стоичков. Историята". Първите 500 от феновете ще имат възможност да получат книгата като подарък от самия Христо Стоичков, осигурен от партньорите в организацията на събитието. Събитието се провежда с подкрепата на Община Бургас.

"Христо Стоичков. Историята" е откровената изповед на един от най-обичаните български футболисти, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков. С рекорден тираж от над 70 хиляди копия, книгата се наложи като абсолютен бестселър сред родните читатели и към днешна дата оглавява класацията за най-продаваните биографични книги в България. На изключителен интерес извън границите на България се радват и изданията на "Историята" на английски, испански и полски език - в превод на Том Филипс, Мария Вутова и Агнешка Хмеловец. А аудиокнигата всички испаноговорящи с гласа на самия Стоичков.

Галерия