Понижаването на температурите ще продължи през следващите дни. Графика НИХМ

Понижаването на температурите ще продължи през следващите дни. Графика НИХМ

През нощта срещу неделя и в неделя с умерен и силен вятър от север ще нахлува студен въздух. Валежите ще продължат, значителни по количество ще са в Северна България и планините, а през нощта срещу понеделник в източните райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Дъждът навсякъде ще премине в сняг, остават условията за виелици и навявания. Температурите ще се понижат значително и към 14.00 часа в по-голямата част от страната ще са около и под 0°.

В понеделник в Източна България ще остане доста ветровито, облачно, с валежи от сняг. В западните райони валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, а по-късно през деня и облачността ще се разкъсва. Застудяването ще продължи, минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните - между минус 6° и минус 1°.

Във вторник и сряда над Западна и Централна България облачността ще намалява, временно и до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат почти без промяна. В източните райони ще остане ветровито и предимно облачно, но почти без валежи.

В четвъртък и петък вятърът ще отслабне, ще има по-значителни увеличения на облачността, вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат слабо, но ще останат по-ниски от обичайните за първата половина от февруари.