Мария Бакалова се срещна с кмета на Бургас днес. Снимка Община Бургас

Мария Бакалова се срещна с кмета на Бургас днес. Снимка Община Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов подари икона на света Богородина на Мария Бакалова. Актрисата, която бе номинирана за "Оскар" тази година е в родния си град. А в съботния ден заедно с майка си Румяна Бакалова бяха посрещнати от кмета Николов в кабинета му.

"Ние се вълнуваме с всяка твоя изява. Градът ни е извор на таланти, младото поколение се възхищава от твоите успехи, възможностите, които се отварят пред теб са пример и мотивация. Ти показваш колко е важно човек да разчита на себе си, да вярва в мечтите си", с тези думи посрещна кметът Димитър Николов талантливата бургазлийка.

В Община Бургас вече е изготвена докладната записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред.

"Много искам да подкрепя Бургас. Съпричастна съм към всичко, което се случва тук. Готова съм да се включа в бъдещи културни инициативи, а най-голямата ми мечта е да правя филмови проекти в целия бургаски регион, да снимам с български актьори", каза Бакалова по време на срещата и веднага допълни, че само преди дни е разпращала снимки и клипове на родния си град към чуждестранните екипи, с които работи, защото много се гордее с всичко, което се случва тук.

"Бургас ми е в сърцето, тук ми е уютно, това е моят дом, често сравнявам града ни с L.A. И двата града са близки, създават сходни усещания", това сподели още Бакалова.

Преди два дни кметът Николов се срещна и с проф. Илиян Иванов и съпругата му Дана Проданова, които са копродуценти на "Дълбоко усещане". Филмът бе номиринат за надградите "Оскар" тази година.

Номинираният за Оскар проф. Иванов се срещна с кмета на Бургас