Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) посрещна проф. Илиян Иванов и семейството му в кабинета си. Снимки Черноморие-бг

Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) посрещна проф. Илиян Иванов и семейството му в кабинета си. Снимки Черноморие-бг

Проф. Илиян Иванов и съпругата му Дана Проданова, които са копродуценти на номинирания за "Оскар" тази година късометражен филм "Дълбоко усещане", се срещнаха с кмета на Бургас Димитър Николов. Роденият в Бургас професор и неговата съпруга, която е от Варна, са в морския град и тази вечер ще представят филма си в рамките на "Burgas International Film Festival". Прожекцията е с начален час 21.30 часа на открита сцена "Охлюва". "Дълбоко усещане" влезе в Топ 5 на претендентите за наградата на Филмовата академия в САЩ, а новината за отрицателно време обиколи света и развълнува всички бургазлии. Сред претендентите за "Оскар" тази година бе и бургазлийката Мария Бакалова.

Успехът на тримата даде повод на кмета на Бургас Димитър Николов да ги предложи за званието "Почетен гражданин на Бургас".

Днес кметът на морската община прие в кабинета си проф. Иванов и неговото семейство. Те бяха придружени от зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева. Срещата се състоя при закрити врати, но фоторепортерът на "Черноморие" е допуснат да снима посрещането на проф. Илиян Иванов. "Харесва ми, че градът се е отворил към морето и има много богат културен живот", е споделил по време на срещата проф. Иванов. След лятната отпуска, която семейството ще прекара в Бургас и Варна, четиримата ще отпътуват отново за Ню Йорк, където живеят.

Проф. д-р Илиян Иванов: Ще продуцираме и други независими филмови проекти

Галерия