IzboriV9

IzboriV9

Избираме кметове в девет варненски общини

там могат да пуснат само бюлетина за президентския вот. 

Балотаж ще реши кметската надпревара в най-голямата община Варна. За поста градоначалник се борят досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ Кирил Йорданов и бизнесменът и независим кандидат Веселин Марешки. 

Емануил Манолов от ГЕРБ и Тодорка Коларова от БСП си оспорват кметското място в Аврен. Балотаж решава кметската надпревара в Белослав, където жителите избират между Деян Иванов и Желязко Петров и двамата издигнати от инициативни комитети. 

Димитър Димитров ГЕРБ и Георги Андреев от БСП се борят за победа в Община Ветрино. В община Вълчи дол балотажът е между Пенка Йорданова от ГЕРБ и досегашният кмет Веселин Василев, издигнат от инициативен комитет.

Досегашният кмет на Девня Атанас Димитров Кузев от ГЕРБ отива на балотаж с Васил Иванов, кандидат на КП "Коалиция за Девня" ( БНД, ДСБ, ПП "Лидер") и също бивш кмет в общината. Балотаж ще определи и кметското място в Долни Чифлик. В надпреварата ще се включат Борислав Натов, издигнат от инициативен комитет и Димитър Атанасов от ГЕРБ. 

И в Община Дългопол новият кмет ще бъде избран на балотаж. Битката ще бъде между кандидата на ГЕРБ Янко Янков и Маринка Иванова от НДСВ. Филчо Филев от БСП и Божидар Станков от ГЕРБ са кандидат-кметовете, които отиват на балотаж в Община Провадия.

Днес+