AAL_mach2

AAL_mach2

Избират в неделя победителя в турнира на "Ариана"

за финалите на площад "Тройката" в Бургас. 24 отбора се борят за титлата на "Ариана аматьорска лига".

132 отбора с над 1300 непрофесионални футболисти стартираха надпреварата за първенец на Бургас миналата седмица. След изиграването на квалификациите, 24-те най-добри състава ще играят в решителната фаза на турнира през следващите три дни. Напред продължават съставите на "Бенмар" (миналогодишен шампион), "Партизан Каблешково", "Братя Пауър", "Равнец", "Русокастро" и др. Днес ще се играят мачове по групи. В неделя предстоят четвъртфиналите, полуфиналите и финалите. Малкият финал за

3-то и 4-то място започва на 31 юли в 16.00 часа, а големият финал - в 16.40 часа.

Стадионът "Ариана Арена" е без аналог досега в България. Съоръжението разполага с трибуни за 500 души в жълт цвят, подобни на тези през летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г.; изкуствена тревна настилка от най-ново поколение; специално проектирано за мобилното игрище осветление за безпроблемно провеждане на двубоите в по-късен час. Организацията по провеждане на футболното мероприятие в града се осъществява с подкрепата на Община Бургас.

Турнирът "Ариана аматьорска лига" се провежда за втора поредна година. Бургас е седмият град, в който се състоят срещите на непрофесионалните футболисти, след Стара Загора, Плевен, Пловдив, София, Благоевград и Русе. В миналогодишното издание в черноморския град участваха 76 аматьорски отбора, а сега техният брой е двойно по-голям. Организаторите от Ариана отчитат изключителен интерес към регионалните издания Ариана Аматьорска Лига през 2011 г., в които са се включили точно 11320 участници от 7 града до момента.