По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-бг

По случая е образувано досъдебно производство. Снимка Архив Черноморие-бг

Шест необитаеми и две обитаеми къщи, както и стопанските постройки край тях в средецкото село Граничар изгоряха в резултата на пожар, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Огънят е унищожил и 30 дка. суха трева и храсти. Няма данни за пострадали лица.

Огнеробци се бориха със стихията в землищата на селата Граничар - Кирово - Белеврен. С променлив успех пожарът е локализиран в отделни зони. Поради силните пориви на вятъра и пресечения терен пожарът отново се разразил. В гасенето се включили три противопожарни автомобила с деветима огнеборци, булдозер с двама служители за отцепване на просеки, въпреки труднодостъпния терен, 55 служители от държавни и общински горски стопанства, десет затворници и десет доброволци.

От огъня общо е обхваната 2 000 дка. площ, от които 470 дка. широколистна  гора и 80 дка. борова. Предимно е бил низов в сухи треви и храсти, но на моменти е преминал във върхов, обхващайки боровата гора до границата.

Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.