Изложбата "Вино и любов" - изкуство, заредено с любов

Те са несъмнено зареждащи посетителите с жизнеността и самобитната красота на енергията, вложена от вътрешния интелектуален и емоционален капацитет на авторите.

 

Една част от участниците в експозицията отсъстваха, но в унисон с празничното настроение, в знак на пиетета си  към многоаспектните измерения на любовта и виталните послания на Трифон Зарезан вдигнаха чаши с вино: Румяна Йоргова, Йордан Йорданов, Видка Липчева, Христо Драгиев, Валя Георгиева и Соня Германова. Освен тях със свои творби в експозицията участват още Радослав Ралев, Георги Бояджиев и Албена Бояджиева.

Изтънчени и ефирни, граничещи с параметрите на съвършеното и същевременно предизвикателно сластни и наситени с жизнеутвърждаваща чувственост са творбите на несебърските художници, изобразяващи женската същност. В зависимост от гледната точка в тях могат да бъдат открити закодирани и философски мотиви, носталгична нежност, застинала красота, психологизъм и аваторски послания, които в момента на съприкосновение с изкуството, приемат измеренията на свещенодействие.

Празникът на 14-ти февруари през последните години доби двузначен смисъл и посланията му са насочени и към най-широката общественост, и към тези, които залагат на традиционните акценти на празника, и към всички с отворени сетива за най-възвишеното човешко чувство. Макар че философски погледнато, виното и любовта открай време са метафори на сладостното опиянение чрез което сякаш се преминава в друго измерение.

Всеки един посетител на изложбата попаднал в "измерението" няма как да не се взре по-дълбоко в собствения си вътрешен мир-пречистен, но и почувствал неизразимо красивата радиация на изкуството,заредено с любов.

Максим Момчилов