Георги Дракалиев (вляво) и Николай Стоянов (до него) влязоха в Общинския съвет през 2019 година като част от листата на ГЕРБ. Снимка Архив Черноморие-бг

Георги Дракалиев (вляво) и Николай Стоянов (до него) влязоха в Общинския съвет през 2019 година като част от листата на ГЕРБ. Снимка Архив Черноморие-бг

Георги Дракалиев отново ще бъде в листата с кандидати за общински съветници на партия "ГЕРБ" в община Бургас за предстоящите местни избори, които ще се проведат на 29-ти октомври. Той е поставен под №9. Появата му в листата предизвика учудване и реакции. Дракалиев, който е председател на ВМРО Бургас, заедно с Николай Стоянов - също член на ВМРО, бяха в листата на ГЕРБ на местните избори през 2019 година и така влязоха в местния парламент. Тогава Георги Дракалиев бе поставен под №4, а Николай Стоянов под №24. Дракалиев получи едва 261 преференции, които не му стигнаха за пренареждане на листата, но челното място му гарантира влизане в ОбС. Николай Стоянов пък успя да вземе само 121 гласа, но също влезе, тъй като ГЕРБ събра гласове за 24 мандата.

Съветниците от ВМРО напуснаха групата на ГЕРБ в ОбС - Бургас

На сесия на ОбС от 23-ти декември 2021 година Георги Дракалиев и Николай Стоянов прекратиха коалиционните си взаимоотношения с ПП "ГЕРБ" и нaпуснаха общата им група.

На 18-ти септември т.г. Георги Дракалиев подаде в Общинската избирателна комисия в Бургас документи за регистрация на ВМРО за участие в изборите за кмет и за Общински съвет.

Затова буди недоумение появата му в листата на ГЕРБ и то в първата десятка.

"Загърбили сме миналото. Георги Дракалиев е част от нашия отбор и се надяваме, че ще защитава по достоен начин каузите", така общинският председател на ГЕРБ - Бургас Андрей Рунчев отговори на въпрос на "Черноморие".

Георги Дракалиев не бе открит за коментар.