Северина (вляво) организира партито на приятелката си Жанета. Снимки Лина Главинова

Северина (вляво) организира партито на приятелката си Жанета. Снимки Лина Главинова

Изненадаха булка с моминско парти с рисуване на открито. Северина Йорданова, кума на младоженката Жанета (по мъж Михайлова б.а.), решила по нестандартен начин да отпразнуват събитието. "Тя обича да рисува, но не й остава време, затова реших, че можем да направим партито като рисуване на открито", сподели пред екип на "Черноморие" Северина. Тя живеее във Виена и оттам успяла да организира събитието. Свързала се с Таня Стоянова и Ася Петрова, които успешно ръководят своето творческо ателие "Wine&Gogh". Двете художнички провокират бургазлии да хванат четката и да претворят на платното картината, която е подготвена специално за вечерта.

За моминското парти картината, която приятелките на булката рисуваха, бе избрана от една от тях. Всички с желание прегърнали идеята за нетрадиционния начин да отбележат празника. Дамите, някои от които прелетяха хиляди километри, се събраха в двора на галерия "Георги Баев", за да рисуват и да се забавляват заедно. Младоженката направи нестандартен и свой прочит на картината, която бе избрана за творческата вечер.

Жанета е завършила бургаската немска езикова гимназия. След това продължава обучението си в Мюнхен, Германия. Там тя завършва училище за бижутери и успоредно с това чиракува в едно от ателиетата в града. В Мюнхен има много магазини за бижута. Насърчавана от своите приятелки, за част от които тя вече е изработила годежните пръстени, Жанета решила да започне да се занимава с бижутерство сама. Признава, че обича да работи основно със злато и да обработва диаманти и цветни камъни. А любимият й камък е турмалинът.

Част от приятелките й, които се бяха събрали на нетрадиционното моминско парти, показа с желание пръстените, които булката е изработила за тях. А годежният пръстен на Жанета е напревен от един от майсторите, при които тя се е учила на занаят.

Галерия