Изпращаме непоколебимото си послание, че тероризмът няма да надделее, заяви посланикът на Държавата Израел у нас Йорам Елрон. Снимка Черноморие-бг

Изпращаме непоколебимото си послание, че тероризмът няма да надделее, заяви посланикът на Държавата Израел у нас Йорам Елрон. Снимка Черноморие-бг

"Хизбула е извършила атаката на "Летище Бургас. Призоваваме българската страна да обяви Хизбула за терористична организация и да бъде включена в обвинителния акт на съда. ПРавосъдието трябва да се въздава. Това е искане на семействата на загиналите и на държавата Израел. Изпращаме непоколебимото си послание, че тероризмът няма да надделее. Над четвърт милион извраелци посещават България, по времето на атентата им броят им бе 100 000 и той непрекъснато расте", това каза в речта си посланикът на Държавата Израел у нас Йорам Елрон по време на възпоменателната церемония за отбелязване на 10 години от атентата на "Летище Бургас", който отне живота на шестима израелци и един български гражданин.

При засилени мерки за сигурност отбелязаха 10 г. от атентата на летище Бургас

"През 2015 година обявихме, че зад терористичния акт стои групировката Хизбула. Срещу глобалния тероризъм няма граници. Всички демократични общества трябва да сме заедно", заяви в обръщението си и и бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който също се включи в церемонията.

"Насочваната от Иран Хизбула е в Сирия, Ливан и Иран. Работим 24 часа. Имаме своите разузнавателни способности. Можем да стигнем до всяко място, където има тероризъм", заяви и Шаул Камиса – Раз - извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел преди 10 години, по времето, когато бе извършен атентата на "Летище Бургас". Той припомни и как се е развивала ситуацията в първите 27 часа, които са били критични и през които ранените израелци са били транспортирани до страната си.