Конкурсът ще се проведе на живо през лятото

Конкурсът ще се проведе на живо през лятото

Изтича срокът за участие в конкурса "Бургас и морето за млади изпълнители". Крайната дата за подаване на заявлението е 31-ви януари. В конкурса могат да участват индивидуални изпълнители, дуети, триа и групи до 6 човека на възраст между 16 и 33 години.

През февруари - на допълнително обявена дата, ще се проведе кастинг на живо! Всеки записал се за участие изпълнител следва да се яви с една авторска песен (на български или друг език) и един кавър. Журито ще заседава, за да определи до 12 изпълнители, събрали най-голям общ сбор оценки, които преминават към финалната част на конкурса, който ще се проведе през юли в Летен театър Бургас.

Във финалната конкурсна вечер изпълнителите следва да представят две песни: нова авторска песен – същата, с която са се явили на предварителния подбор. Между подбора и финалната конкурсна вечер се допуска ново аранжиране на песента и мастеринг. Изпълнителят се задължава да предостави декларации, с които целият авторски екип заявява желание за участие на песента и отстъпване на авторски и сродни права при заснемането ѝ по време на конкурса, разпространението и записването ѝ. Второто изпълнение ще е кавър на песен от фонда на националния конкурс за песен "Бургас и морето".

Наградният фонд е на стойност до 10 000 лева. В рамките на тази сума победителят получава професионален звукозапис в студио, изготвяне на видео, радио, телевизионна и онлайн реклама на песента.

Конкурсът "Бургас и морето за млади изпълнители" е своеобразно продължение на конкурса за изпълнители, който се проведе през 2005, 2006 и 2007-ма година в рамките на "Бургас и морето". Настоящият конкурс, организиран от Община Бургас, отново търси млади и талантливи изпълнители при малко по-различни условия за участие.

Възраждат конкурса за изпълнители на Бургас и морето