И спортът не беше забравен по време на патронния празник на гимназията. Снимки ПГТ

И спортът не беше забравен по време на патронния празник на гимназията. Снимки ПГТ

Изучаването на чужди езици помага в практиката на учениците от бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Те демонстрираха знанията си в рамките на събитията, с които бе наситена програмата по случай патронния празник на гимназията, която сбъдва мечти. Историята и българският език също заемат своето важно място в обучителния процес.

В началото на празника бе проведена езикова викторина "В началото бе Словото....". В езиковото състезание участваха четири отбора - двама от участниците в клуб за занимания по интереси "Култура на речта" с ръководител г-жа Женя Гюлева и двама ученици от клуб за занимания по интереси "Богатството на българския език" с ръководител г-жа Светла Чапкънова. Екипите представиха своите знания за нормите на съвременния български книжовен език. Те бяха оценявани от жури в състав: председател - г-н Бисер но Минчев и членове: г-н Нейко Решовски и г-жа Румяна Желязкова.

Най-вълнуващи за учениците от горните вуписки бяха състезанята по професии - "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад хлебар-сладкар", "Най-добър млад сервитьор", "Най-добър млад барман", "Най-добър хотелиер".

Оспорвано състезание в ПГТ определи най-добрите в конкурса по професии

Патронният празник на гимназията бе и своеобразен Ден на отворените врата. Така всеки можеше да се запознае с преподаването и възможностите за обучение в ПГТ.

А програмата включваше и състезание в професионално направление "Туризъм и икономика", кулинарна изложба на клубовете по интереси, "Кратка разходка до англоезичните страни", "Езикова работилница", авторски спектакъл на драматизацията "Джингиби", семинар на тема "История на философията", рецитал на ученици "Времето е в нас и ние сме във времето... човекът герой Васил Левски", конкурс за есе на тема "Ключът на свободата", конкурс за стихотворение на тема "150 години безсмъртия", изложба "Моята гражданска позиция за позитивна промяна", както и спортен турнир по волейбол.

Галерия