Всички иззети цигари са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство. Снимка Митница Бургас

Всички иззети цигари са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство. Снимка Митница Бургас

Митнически служители от Териториална дирекция Южна морска откриха 4610 кутии (92 200 къса) цигари в личен багаж на 20 пътници, заминаващи за Лондон през митнически пункт "Летище Бургас" през последните дни.  
Нарушителите са 15 български и 5 британски граждани. Те са пътували с редовни полети от Бургас за Лондон от 6 до 9 март 2020 г.  При извършените митнически проверки в  техен личен багаж са открити цигари от различни търговски марки, в отделни количества  от 73 кутии (1460 къса) до 500 кутии (10 000 къса). Всички иззети цигари са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство.
Срещу нарушителите са съставени актове  за  установените административни нарушения по  ЗАДС, по които ще им бъдат наложени и глоби.
Териториална дирекция Южна морска напомня на пътуващите за Великобритания от митнически пункт "Летище Бургас", че разрешеното количество цигари, които могат да се пренасят от едно лице от България за Великобритания е максимум 800 къса (40 кутии)/ цигари с валиден български акцизен бандерол на основание чл.112а, ал.4 от ЗАДС във връзка с чл.4в, ал.1, т.1 буква а от ПП ЗАДС.