Поради лични причини лидерът на ДБГ Бургас (на преден план) няма да участва в изборите. Снимка Архив Черноморие-бг

Поради лични причини лидерът на ДБГ Бургас (на преден план) няма да участва в изборите. Снимка Архив Черноморие-бг

Председателят на общинската структура на "Движение България на гражданите" ще пропусне извънредните парламентарни избори, които ще се проведат на 2-ри октомври.

"Винаги съм се водил от максимата, че нищо в живота не е на всяка цена. Участието в избори - също! Изборът ми да не участвам като кандидат за народен представител в предстоящия вот се основава на дълбоко лични причини, които ще запазя за себе си.

Оставам общински председател на партията, която винаги съм представлявал и верен на принципите, които са били водещи за мен в политиката - откритост, честност и лоялност.

В работата си и като общински съветник, и като народен представител, съм се ръководил от интересите на хората и съм се отнасял с приоритет към техните нужди. Винаги съм бил готов да водя битки", заяви Табаков.

"Осъзнавам, че българският народ е изправен пред тежко изпитание - как да оцелее физически заради поскъпването на живота и храните, както и заради ръста на битовите сметки. Управляващите през последните месеци политически партии не сбъднаха нашите и надеждите на българския народ за справяне с кризите, дори напротив - задълбочиха усещането за безнадеждност още повече, въпреки че всички ние се борихме по площадите за рухването на модела Борисов.

Наближаващата очаквано тежка зима и последиците от нея ще трябва да се решават с адекватни политики от работещи хора, каквито въпреки всичко несъмнено има.

Прекратяването на корупцинните схеми и практики от поставени лица, както и опазването честността на вота са от ключово значение и аз ще продължа да бъда непримирим в това отношение", каза още той.

Живко Табаков пожела успех на онези, които водят честна и открита битка за българския народ, като няма да пестя критики към останалите! "Моята работа за България и Бургас продължава!", допълни той.