Тулумбичките стават лесно и не отнемат много време. Снимки Chef Димитър Боев

Тулумбичките стават лесно и не отнемат много време. Снимки Chef Димитър Боев

Chef Димитър Боев предлага всеки четвъртък интересна рецепта за читателите на "Черноморие". В нея ще бъдат описани нужните продукти за приготвянето и стъпките, по които това да стане. Това ще даде възможност и на тези, които правят първите си опити в кухнята да опитат да сготвят нещо сами.

Chef Боев е роден в Бургас. Завършил е бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" (известна още като ТОХ-а б.р.) и е работил в ресторанти със звезди Мишлен. По настоящем живее във Виена.

 

Тулумбички

 

Необходими продукти

2 яйца

125 гр. брашно

125 гр. мляко

125 гр. вода

30 гр. захар

1 гр. сол

30 гр. масло разтопено

1 литър олио


За сиропа

700 гр. вода

700 гр. захар

кора от един лимон

кора от един портокал

анасон

карамфил


Начин на приготвяне

В тенджера загрейте млякото, водата, солта и захарта. Когато те кипнат, прибавете маслото и брашното и бъркайте, докато не стане гъсто тесто, което да се отделя от стените на съда. Премахнете тенджерата от котлона и оставете настрани да изстине леко тестото. Започнете да прибавяте яйцата едно по едно и бъркайте, докато всичко се смеси и стане хубаво тесто.

Сложете тестото в пош с приставка по ваш избор. В тенджера сложете олиото и след като то загрее, започнете да шприцовате тулумбичките и ги пържете. След като станат златисти, ги извадете и поставете върху хартия, за да се отцедят малко. Накрая ги залейте с топлия сироп. А той се приготвя по следния начин - смесете всички продукти в тенджера и оставете сместа да ври около 5 минути, за да стане хубав сироп.

Галерия