Kalfin

Kalfin

Калфин: Държавата има да решава проблеми в Царево

Калфин проведе кратък разговор в кабинета на Арнаудов и по-късно разгледа двете пристанища в Царево и Ахтопол.

Кметът го запозна най-общо с проблемите на общината, като отдели специално внимание на неразрешения проблем с пътя Царево –Ахтопол - Резово. "Срамно е, че държавата не може да се справи с този проект, а пътят е изключително важен за развитието на туризма в района и спешно се налага да бъде направен", подчерта Арнаудов и добави още, че Царево не е задният двор на държавата и крайно време е в София да разберат, че България не свършва в Созопол.

Арнаудов предложи на Калфин, ако стане президент, да се разкрие граничен пункт на устието на река Резовска, една стара позабравена идея още от времето на министър Паси. Според него Царево ще дръпне в икономическото си развитие, ако се изгради и рибарското пристанище, за което общината разполага с готов проект.

Ивайло Калфин сподели, че познава доста от проблемите на общината. "Точно във вашия регион държавата има да решава два много важни проблема - по опазването на границата и по изграждането на инфраструктурата. Въпросът с охраната на границата е много сериозен. Тук става въпрос и за трафика, и за животните и заразите, които преминават. Това е още един проблем, на който държавата трябва да обърне внимание. Мисля, че е изключително важно общината ви като гранична община да бъде подпомогната в развитието й", каза още евродепутатът.