Февруари е четвъртият пълнометражен филм на Камен Калев, който успешно се представя на фестивали по света

Февруари е четвъртият пълнометражен филм на Камен Калев, който успешно се представя на фестивали по света

Режисьорът Камен Калев ще бъде част от жури на "Burgas International film festival’2021" (BIFF), съобщи директорът на фестивала Емил Ованесов. Шестото издание на фестивала ще се проведе от 16-ти до 23-ти юли на открита сцена "Охлюва" в Бургас.

Камен Калев е роден в Бургас. Завършва Гимназията за романски езици "Г. С. Раковски", а след това и учи две години операторско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Продължава образованието си във френската Национална академия за киноизкуство "Фемис" в Париж.

През 2009 година неговият първи пълнометражен филм "Източни пиеси" е селектиран в "Петнайсетдневката на режисьорите" в Кан. Българската премиера на филма е на 6-ти октомври 2009 година в родния Бургас.

"Февруари" е шестото участие на българския режисьор в най-престижния кинофестивал в света. Неговите късометражни и дългометражни филми са участвали в паралелните програми "Петнайсетдневка на режисьорите" и "Седмица на критиката", а с тази селекция авторът получава най-високото си признание.

 

Международният филмов фестивал Бургас се организира от фондация "Модерат" в партньорство с Община Бургас и медийната подкрепа на сайт "Черноморие".

Камен Калев: Нямам търпение да се срещнем с българската публика