Карнавалът ще се проведе на 28-и май

Карнавалът ще се проведе на 28-и май

Карнавалът на биоразнообразието ще се проведе за осми път на лятна сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. И тази година Българска фондация Биоразнообразие, заедно с Община Бургас и Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас организират заедно вълнуващото събитие, което е планирано за 28-и май от 17.00 часа на Охлюва или в зала "Георги Баев" в културен център "Морско казино" в случай, че вали.

Карнавалът на биоразнообразието привлича над 100 деца и техните родители и преподаватели и се превръща в истински празник на природата. Тази година очакваме много изненади, защото темата е "Любовта в природата".

БФБ посвети 2018 година на любовта в природата. На тази невидима, но могъща сила, без която не можем. Любовта, която осмисля живота и е причина да продължава кръговрата му поколение след поколение. Ето защо ще се радваме да привлечем интереса на малки и големи, а чрез тях и на техните семейства и учители, които ще се включат в подготовката на карнавалните костюми и ще се разровят за вдъхновение в енциклопедии, сайтове или сред природата. Защото любовта е навсякъде около нас, във всеки атом и всеки блясък светлина. В жуженето на пчелите, в отекващия тътен на еленските дуели и нежните мелодии на нощните певци. В цветовете на птичите пера, в жабешките хорове и изящния танц на жеравите. В епичните миграции на птиците, в сгушената топлина на гнездата, в омаята на изящните тичинки, във върховете на пеперудените антени.

Специално жури ще връчи наградите в отделните категории. За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.

Индивидуално участие

- награда на журито за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България

- награда за най-оригинален „зелен” костюм – от рециклирани или употребявани материали, еко-материали и др.

- награда за най-ефектно и артистично дефилиране (имитиране на животно/ растение и др.)

- награда за авторска творба (стихотворение, песен и др.)

Групово участие:

- награда на журито за най-добра и оригинална артистична изява на група деца – танц, сценка, пресъздаване на приказка, басня и др.

- групова награда за общ тематичен костюм – примерно стадо/ято от един вид диви животни (жаби, чапли, лопатарки и др.), семейство от един вид, обитателите на една екосистема и т.н.

Галерия