Километрична опашка се изви по обяд на площад Тройката за рибена чорба и миди по бургаски. Снимки Авторът

Километрична опашка се изви по обяд на площад Тройката за рибена чорба и миди по бургаски. Снимки Авторът

Километрична опашка се изви на площад "Тройката" в Бургас за рибената чорба на шеф Иван Звездев. Готвачът приготви ястието на площада навръх днешния летен Никулден. Православната църква отбелязва днес пренасяне мощите на свети Николай Мирликийски чудотворец. Община Бургас реши, че може да подари на жителите още един фестивал, като организира летен Никулден.

Той започна с откриването на фермерския базар на "Тройката" и продължи с кулинарната част, при която шеф Звездев, не само демонстрира как се прави чорба и миди по бургаски, но и умения да позира пред обектива. Желаещите да си направят снимка за спомен с него не бяха малко.

Най-любопитните да опитат рибената чорба, мидите по бургаски и миди с булгур се редяха на дългата опашка, която правеше огромен завой в долната част на "Тройката" и стигаше до бившите складове на фамилия Хаджипетрови. Хората не роптаеха, а слушаха музика и търпеливо чакаха да им дойде реда, за да вземат и опитат порция от мидите.

Бяха раздадени безплатно 1 400 порции рибена чорба по специална рецепта на шеф Иван Звездев, както и 300 порции миди с булгур, 2500 порции миди по бургаски.

Кулминацията на първото издание на летния Никулден е тази вечер от 18:00 часа на площад "Тройката", когато започва концерт с участието на група "Молец" и Веселин Маринов.

 

Галерия