Yankov_i_Kishishev

Yankov_i_Kishishev

Кишишев и Янков дадоха началото на турнира на "Ариана"

, завършил при резултат 1:6. Бронзовият медалист от САЩ'94 Златко Янков и неговият съотборник в националния отбор и настоящ играч на ПСФК "Черноморец Бургас" - Радостин Кишишев, пожелаха успех на всички отбори в надпреварата.

За шампион на Бургас се състезават 132 отбора, които ще играят в схемата на турнира в продължение на 2 поредни седмици (22-24 юли квалификации и 29-31 юли плейофи и финал). Първата квалификационна фаза ще се проведе от днес до неделя на територията на комплекс "Изгрев". За плейофите и финала ще бъде изграден мобилен стадион в центъра на града на площад "Тройката". Атрактивното футболно съоръжение е без аналог досега в страната и разполага с изкуствена тревна настилка от най-ново поколение и трибуни за 500 души, подобни на тези, които ще се използват на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Организаторите от "Ариана" отбелязват засилен интерес към поредното издание на турнира в Бургас, след като броят на заявилите участие отбори е двойно по-голям спрямо миналата година (72 отбора). Шампионът на града за 2010 г., отборът на "Бенмар", е претендент за титлата и в настоящото издание. Сред по-любопитните участващи отбори са "Гларус", "Рудник", "Изгрев", "Ол Инклузив", "Сарафово", "Бургас Еърпорт", "Чайка", "Черноморец", "Равнец”, "Моряци", "Подводница", "Хостел Бургас", "Лазур Сити", "Шейховете" и др. Сред аматьорите-участници се открояват и имената на бивши футболисти от бургаската школа: Иван Дончев, играл за Черноморец Бургас и австрийския Вайскирхен, както и Весислав Илчев - също бивш играч на "Черноморец Бургас" и "Видима Раковски". Двамата местни футболисти играят в Ариана Аматьорска Лига за отбора на "Ливърпул".