Улица Индустриална не е ремонтирана от години. Сега е включена в списъка с улици нуждаещи се от спешни ремонти. Снимка Архив

Улица Индустриална не е ремонтирана от години. Сега е включена в списъка с улици нуждаещи се от спешни ремонти. Снимка Архив

Ако от ВиК сменят подземната инфраструктура на улица "Индустриална", ще е ремонтираме само за един месец. Тя е в списъка с улици, които се нуждаят от спешни ремонти. Пари за реконструкцията има в буферния резерв, каза кметът на Бургас Димитър Николов в отговор на въпрос на "Черноморие".

Преди година читатели на сайта ни изпратиха снимки, на които ясно се вижда лошото състояние на улица "Индустриална". В бюджета на Община Бургас за 2020 година бяха заложени средства за ремонта на улицата в размер на 1 400 000 лева, в перо "Преходен остатък от общинска дейност". До ремонт на улицата през миналата година така и не се стигна.

Бургазлии се жалват - разбиват си колите в дупките на Индустриална

Сега тя е включена в списъка на Община Бургас с улици, които се нуждаят от спешен ремонт. Кметът на Бургас, след като бе подкрепен от Общинския съвет, обеща, че ще изпрати списъка с улиците на ВиК, за да кажат от дружеството на кои от тях е планиран ремонт.

Кметът на Бургас иска ВиК да каже на кои улици ще сменят тръбите

"В качеството ми на кмет винаги съм настоявал средствата, предвидени в бюджета за ремонт на улици, да бъдат изразходвани там, където е подменена подземната инфраструктура. Целесъобразно е в разчета за капиталови разходи да бъдат включени за подмяна на пътната настилка онези улици, в които ВиК операторът има готовност да подмени и/или ремонтира системите, които поддържа", каза кметът Николов.

От отговора на ВиК ще стане ясно които улици ще бъдат ремонтирани със средства от Общината през настоящата година.