portnih

portnih

Кметове празнуват имен ден

Кметът на Варна Иван Портних е кръстен на дядо си по бащина линия. В рода на Портних има традиция бащата да дава на сина си името на неговия дядо. Така синът на варненския кмет, който се казва Николай, носи името на бащата на Иван Портних.
На именния си ден той празнува с приятели и близки. Поздравления кметът ще получи и на работното си място в сградата на общината.
Сред видните именници е и кметът на община Поморие - Иван Алексиев (на втората снимка). DSC_9949Той носи името на дядо си Иван. "Няма нищо по-хубаво от това на празника да се съберем с най-близките и с приятелите и да се почерпим за здраве", каза кметът Алексиев. На 7-и януари празнува и неговият син Калоян.
DSC_8162Сред имащите повод за празник днес е и кметът на община Средец - Иван Жабов. Той носи името и на двамата си дядовци. "Сигурно съм от малкото именници, на които и двамата дядовци се казват Иван", призна пред "Черноморие" кметът на Средец. През деня той ще почерпи екипа си в администрацията, а вечерта ще празнува със семейството си.

Галерия