KmetKosh

KmetKosh

Кметството в Кошарица с нова сграда

В триетажната сграда ще се помещават кметството, библиотеката, конферетни зали, лекарския кабинет, пенсионерския клуб, полицията и данъчната служба.

Събитието започна с празнична програма, поднесена от фолклорната група към местното читалище и стихотворен поздрав от най-малките жители на Кошарица. След тържествения водосвет, отслужен от отец Димитър, кметът на Кошарица Павел Павлов развълнувано благодари на Община Несебър и екипът на кмета Николай Димитров, както и на председателят на Общински съвет - Несебър Благой Филипов за подкрепата и помощта, която са му оказали за реализиране на новото кметство. Той не пропусна да спомене, че за тези три години и половина от мандата на кмета Николай Димитров в Кошарица са се направили различни подобрения, като например напълно обновената и реконструирана детска градина в селото. Благой Филипов също поднесе приветствие и честити новата придобивка, като сподели, че кметството е най-хубавото в цялата община. 

Градоначалникът на Община Несебър Николай Димитров сподели, че "още при самото проектиране на сградата целта ни бе да удовлетворим нуждите и духовните потребности на хората в Кошарица, за да живеят в едно по-добро място. Община Несебър е една от малкото в страната със социално ориентирана политика. Водещ фактор и приоритет в нашето управление са добрите условия за живот на всички възрастови групи от населението. Ето защо ние направихме всичко възможно този дългоочакван обект да стане реалност. Благодарение на новата многофункционална сграда, ще можете на едно място да осъществявате различни дейности, да се възползвате от предлаганите услуги и да получите адекватна специализирана помощ, а дори и да създавате нови социални контакти".

Председателят на Общински съвет в Несебър и Дружеството на Несебърските художници бяха подготвили по картина за новата сграда, а Общинска администрация – Несебър осигури телевизор за нуждите на кметството.

Малко преди всички да разгледат новооткрития обект, кметът на Община Несебър Николай Димитров, председателят на Общински съвет - Несебър Благой Филипов и кметът на Кошарица Павел Павлов прерязаха тържествено лентата пред входа на многофункционалната сграда.