P5090150_Custom

P5090150_Custom

Кметът на Поморие отново седна на ученическия чин по туризъм "Алеко Константинов" в Поморие. Сградата е изцяло обновена. Ремонтът на гимназията е част от проект "Обновяване на образователна инфраструктура – Община Поморие", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие". Вложените средства са близо 1 млн. лева.

Сградата е изцяло обновена и модернизирана, а в двора вече има бюст-паметник на патрона на училището – Алеко Константинов, дело на талантливите склуптори Христо Георгиев и Милен Каменов. Паметникът е поставен в близост до входа, за да се вижда както от учениците, така и от минувачите.

На днешната церемония по официалното откриване присъства кметът Иван Алексиев, ръководството на Община Поморие, председателят на ОбС Поморие д-р Милена Енева, общински съветници, директорът на ПГТ "Алеко Константинов" Димитър Гильов, ученици и учители, жители и гости на града. След като знамето бе вдигнато тържествено под звуците на химна, бе отслужен молебен за здраве. Кметът Иван Алексиев изказа радостта си от това, че учениците от Професионална гимназия по туризъм ще имат възможност да се обучават в съвременни и модерни условия. Той им пожела здраве и успехи. Директорът Димитър Гильов изказа благодарности към екипа, който осъществи проекта.P5090001_Custom

Проект "Обновявяване на образователната инфраструктура – Община Поморие" включва цялостната реконструкция и рехабилитация на общо пет сгради в три учебни заведения – ЦДГ "Теменуга" в Ахелой, ПГТ "Алеко Константинов" в Помрие и ЦДГ "Сребърно Звънче" в село Страцин. Договорът е подписан през 2010 г. със срок за изпълнение 24 месеца, който не е спазен. Сегашното управление на Община Поморие успя да удължи този срок и да реализира проекта. Предстои откриването на ЦДГ "Сребърно звънче" в село Страцин.