160 издателства участва в Панаира на книгата в НДК. Снимки Авторът

160 издателства участва в Панаира на книгата в НДК. Снимки Авторът

Ако сте в столицата до 15-ти декември, не пропускайте едно най-мащабните събития в НДК - Софийският международен панаир на книгата. На 6 нива в Двореца се представят 160 издателства и книгоразпространители с най-новите си и тиражирани издания и то на преференциални цени. Предлагат се книги на различна тематика, от чуждоезична до детска литература. "Няма книга, която да не може да намерите тук", казват с усмивка четящите хора. Издателствата привличат посетители с атрактивни цени, като голяма част от книгите се предлагат на цени без ДДС т.е минус 20%. Освен това има още по-намалени издания на цени от 5 лева например. 

Успоредно с 47-ото издание на Софийския международен панаир на книгата се провежда и седмият Софийски международен литературен фестивал, организирани от Асоциация "Българска книга". Програмата включва литературни срещи с имена като Гал Сасон, Джим Ал-Халили, Весела Люцканова, Владимир Зарев, Гери Турийска, Здравка Евтимова, Иван Кулеков, проф. д-р Лилия Райчева, проф. Огнян Герджиков. Организатори не са забравили и най-малките си читатели, като е предвиден Детски модул, в който ще участва Невена Басатова, автор на "Детска академия за добри обноски", среща с автограф с любимия детски поет Виктор Самуилов; представяне на книгата "Детски пиеси" от Недялко Йорданов; среща с автограф с художничката Невена Ангелова, която е дъщеря на бургаската писателка Керана Ангелова. Тя откри през октомври своя изложба в столичната галерия "Абсент".

Международната програма на фестивала тази година е посветена на френскоезичната литература. Входът за панаира е свободен, а в четвъртък ще бъде връчена Годишната награда на Асоциация "Българска книга" за най-добър издателски проект - "Златен лъв'2019 г.".

Галерия