Павилион Гъбката се намира на входа на Морската градина и се е превърнала в символ на града. Снимка Авторът

Павилион Гъбката се намира на входа на Морската градина и се е превърнала в символ на града. Снимка Авторът

Общинските съветници, които са членове на Комисия по чл. 6, ал. 1 от Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градското обслужване на територията на Община Бургас ще разглеждат казуса с Гъбката на свое заседание, насрочено за 2-ри февруари. Договорът за наем на обекта, който се стопанисва от Рауф Сабах, изтича. Съгласно условията на Наредбата, този, който подаде първи документи за участие в конкурса има най-големи шансове да го спечели. В първия работен ден от новата година, 3-ти януари, се разиграва и скандал в Центъра за административно управление "Зора", когато Рауф Сабах отива да си подаде документи. Там обаче вече има други кандидати и се стига до пререкания, в които е намесен и директора на ЦАУ Стефан Дубаров.

След като се разгоря скандала с входирането на документите, от Община Бургас заявиха, че Гъбка е имало и ще има и дори собственикът на павилиона да си я премести, те ще изработят нова.

Гъбката в Бургас може да смени собственика и мястото си

Наемателят на Гъбката Рауф Сабах е входирал жалба в Общината и в Общинския съвет, в която подава сигнал срещу Стефан Дубаров - директор на ЦАУ "Зора" и Наталия Аргирова - директор на ЦАУ "Приморие" за оказван от тяхна страна натиск върху него и фирмите, които той управлява. В него той посочва, че е заплашван от Стефан Дубаров, който му е обявил война (вижте писмото).

От партия "Движение България на гражданите" настояват Общината да излезе със становище по отношение на поведението на Стефан Дубаров. "Каква е причина за двойния аршин, който се прилага по отношение на малкия бизнес в Бургас", попита Живко Табаков - председател на ДБГ Бургас. Той настоява Комисията да не разгледа тръжните документи за отдаване под наем на Гъбката, докато не стане ясно, какво е становището на администрацията по отношение на жалбата на Рауф Сабах. Той е собственик на павилион "Гъбката" и ако не спечели конкурса, ще трябва да я демонтира и да я премести на друго място. Гъбката е един от символите на Бургас и посреща всеки ден минувачите, които си правят разходка в Морската градина.

Галерия