Звезди от Ахат бе специалният гост в концерта на училището

Звезди от Ахат бе специалният гост в концерта на училището

Концерт и заря сложиха финала на тържествата, посветени на 155-та годишнина от създаването на най-старото бургаско училище - СУ "Св. св. Кирил и Методий". Специално изградена сцена бе позиционирана на едноименния площад, който свързва училището с катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий". 300 седящи места бяха осигурени за официалните гости, за родителите и за гражданите, които искаха да гледат концерта, подготовката за който тече от няколко месеца.

Десетките кошници с цветя и букети, с които гостите поздравиха директора на гимназията Снежана Няголова и екипа на училището, украсиха сцената за музикалния спектакъл. А дошлите на събитието бяха поздравени от Снежана Няголова, от зам.-кметът по образование в Община Бургас Михаил Ненов и от Петя Петрова - директор на Регионално управление на образованието в Бургас. Празничният концерт уважиха и проф. Севдалина Турманова - зам.-ректор по учебната дейност в университет "Проф. д-р Асен Златаров", директори на училища в морския град - Павлина Градишка - директор на ПГЕЕ "Константин Фотинов", Виктор Григоров - директор на СУ "Иван Вазов", Марияна Стефанова - директор на ОУ "Васил Априлов" и други.

Мотото на концерта бе "155 години творим!". В него участваха бивши и настоящи ученици, танцови състави и вокални групи, училищният хор със състав от над 70 деца, подкрепени от симфоничния оркестър на Държавна опера – Бургас. На финала на сцената излезе Звездомир Керемидчиев – Звезди от група "Ахат", който пя подкрепен музикално от рок група в състав: Деан Вълев-Дишо, Иван Гогов, Дамян Запрянов, Илиян Генков и Румен Проданов. В концерта участваха и народен хор "Трепетлика" с ръководител Пепа Запрянова, и вокална група "Точно време" с ръководител Женя Лалчева. Актрисата Гергана Стоянова - бивша възпитаничка на гимназията, бе водеща заедно с настоящи ученички от школото.

Докато течаха изпълненията, на стените, разположени от двете страни на сцената, се въртяха кадри, заснети през деня. Камерата бе запечатала рисуването на открито с участието на ученици от паралелките по изобразително изкуство от  V и IX с ръководители - Таня Стоянова и Атанас Стоянов. Учениците рисуваха с акрил върху две пана с размени 1.50 на 1.50 метра патроните на своето училище - светите равноапостолни братя Методий и Кирил. Паната ще бъдат експонирани в училището.

А финалът бе поставен от пищна заря, която озари нощното небе над училището - рожденик - СУ "Св. св. Кирил и Методий".

Галерия