DSC_2798

DSC_2798

Конгресът на СПА асоциацията в Поморие започна На събитието ще присъстват кметове на водещи европейски спа общини, представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни фондове.

За пръв път събитие от световна величина в сферата на СПА туризма се провежда в България. В Европейската СПА асоциация членуват над 20 държави от Европейския съюз, утвърдили се като водещи спа,медикъл спа,балнео и уелнес дестинации.DSC_2804
Поморие ще се презентира, като дестинация  предлагаща качествен целогодишен спа продукт. Домакинството на Поморие на 18-тия годишен конгрес на Европейската СПА асоциация е мащабна интернационална реклама за общината. Тя ще привлече вниманието на световно известните лица в областта на туризма към природните, исторически и културни ресурси на града и общината ни.

"В България има 300 СПА хотела, които отговарят на критериите на Европейската СПА асоциация. 36 от тях членуват в Българския съюз по балнеология и СПА. 8 от хотелите са сертифицирани от ЕСПА и 8 са в процес на сертификация", каза президентът на Българската асоциация Стефан Шарлопов.

Снимки Лина Главинова