DSC_4750

DSC_4750

Лазаров: Очаквам повече работа срещу престъпните групи

по Южното Черноморие. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров (на снимката вдясно) днес в Бургас. Той даде положителна оценка за дейността на служителите от Областна дирекция на МВР в Бургас през изминалата 2014 година. Активна работа в сферата на финансово-кредитната система и корупцията, увеличаване нивото на разкриваемостта при противозаконните отнемания на леки автомообили и повишаване вниманието към проблемите в малките населени места са приоритетите, които Лазаров изведе в дейността на бургаската структура на МВР през 2015 година.

Главният секретар подчерта, че се наблюдава ръст на тежките пътно-транспортни инциденти, регистрирани на територията на ОДМВР – Бургас, като завишени са и трите показатели – брой катастрофи, ранени и загинали граждани. Увеличение се отчита и в броя на осъществените противозаконни отнемания на автомобили, като в сравнение с миналата година се наблюдава ръст в размер на 31 %. Повишение има и в броя на приключилите в срок досъдебни производства – 9 771 при 9 558 за 2013 година, в бързите полицейски производства – 902 при 857 за 2013 год. и незабавните досъдебни производства, които са 165 с 30 повече от изминалата година.
Според Светлозар Лазаров, е необходимо да се набляга на бързите и незабавни производства, тъй като това довежда до намаляване остойностяването на процеса и освобождаване на човешки ресурс за работа по разкриване на по-тежки криминални престъпления. 9 632 са новообразуваните досъдебни производства за 2014 година при 9781 за 2013 година, каза още Лазаров.