Fontan

Fontan

Лед разбива фонтана и обществените чешми във Варна

възможни превалявания от сняг. Това създава опасност водата да замръзне, да напука тръбите и да нанесе непоправими вреди на съоръжението, алармираха в "Днес+" наблюдателни варненци. Досегашната практика бе в началото на зимния сезон фонтаните да бъдат “консервирани”, което включва източване на водата и покриването им. 

Тази година обаче грижи за фонтаните не са положени. Съоръжението в центъра вече прилича на блато, заради падналите листа. Не са положени грижи и за чешмите.
Припомняме, че договорът на фирмата, която поддържа съоръженията, изтича. Община Варна обяви нова обществена поръчка, която включва ремонт, разконсервация, експлоатационна и техническа поддръжка и консервация на 9 фонтана и обществени чешми. Тя е за срок от 3 години, считано от 2012 година. 
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 милион лева без ДДС. Финансирането ще се осъществява от общинския бюджет, облигационния заем, решения /програми/, одобрени и финансирани от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, целеви средства, предоставени на Община Варна и други програми, в които Община Варна е участвала и има одобрение и потвърждение за финансиране за периода 2012 - 2014 години.
Офертите на фирмите, които кандидатстват за обществената поръчка, ще бъдат отворени на 16 ноември.

Днес+