Серията от беседи е първата проява на новосформираната организация на младите лекари

Серията от беседи е първата проява на новосформираната организация на младите лекари

"Превенция на полово предаваните заболявания" е първата кампания, която организират от "Младите лекари" - Младежка секция към Районната колегия на Българския лекарски съюз в Бургас. Тя ще обхване ученици от VIII и IX клас в три бургаски училища. Инициативата се провежда съвместно с Община Бургас и Асоциацията по семейно планиране в Стара Загора.

На 10-ти февруари младите лекари ще посетят Професионална гимназии по механоелектротехника и електроника, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" и Професионална гимназията по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров".

Кардиолог оглави младежката секция на БЛС в Бургас

"По данни на Американската педиатрична асоциация близо 25% от тийнейджърите са се срещали с инфекции, предавани по полов път още преди да завършат гимназия. На тази възраст подрастващите изпитват притеснения да потърсят консултация от специалист по здравни грижи, който би могъл да им даде информация как да се предпазят. Освен това статистиката отчита, че 15% от презервативите се късат, което означава, че те не са достатъчно надеждно средство за защита. Затова искаме да поговорим с младите хора честно и без притеснения какви са рисковете за тяхното здраве и да им предоставим информация как отговорно да водят полов живот", обясниха от "Младите лекари".

Беседите ще се проведат на 10-ти февруари по следния график - ПГ по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" - 10.20 часа, ПГ по механоелектротехника и електроника - 11.50 часа, ПГ по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - 12.30 часа.