Лекари решават дали Гого ще пее на "Бургас и морето"

Тази година "Бургас и морето" няма да има конкурсен характер и ще бъде само в една вечер. В Летния театър ще прозвучат 16 песни, печелили първа награда на журито и наградата на публиката от създаването на конкурса до 2009-та година. Консултант при избора на песните тази година е Даниела Кузманова.

 

 

Желанието на организаторите е Георги Найденов-Гого също да пее на фестивала. Песента "Имало в Бургас" в изпълнение на Ева и Гого спечели първа награда на конкурса през 1996-та година. Тя обаче не е сред 16-те песни, селектирани за фестивалната вечер. От общината решили, че ако здравословното състояние на Гого позволи да пее в Летния театър това ще е изненада за публиката.

"Мечтая отново да пея", призна Гого Найденов през журналисти малко след като се завърна от лечение в Израел. Певецът страда от рядка болест - амиотрофична латерална склероза. Заболяването засяга двигателния апарат, в резултат на което мозъкът губи способност да контролира мускулите. За лечението му са необходими много средства. Колеги на певеца направиха два благотворителни концерта в София и Бургас за набиране на средства. По банковата сметка постъпиха и дарения. Така Гого Найденов замина за Израел на лечение. Терапията продължава и тук. Той търси начини за по-нататъшно лечение в чужбина.

Колегите на Гого от "Фамилия Тоника" вече репетират в Летния театър за фестивала. Той ще бъде открит утре вечер в 21.00 часа. Водещи ще са Камелия Воче и Иван Лечев.