DSC_1865

DSC_1865

Лесоинженер №1 във фотоконкурс

37-годишната дама, която по професия е лесоинженер изпревари останалите 49 участници в надпреварата. Жени, която е майка на две деца, впечатли журито с творбата си "Романтика". Младата жена е заснела кадъра си с апарат "Канон 60 Д". На фотоса Евгения е запечатала бургаското красиво синьо море на фона, на който са седнали двойка младоженци. Кадърът е станал случайно. Тя се е разхождала с по-големия си син, когато е забелязала щастливците, каза пред сайт Черноморие Николова. На въпроса: "Има ли мотив да напусне България?". Тя отговори: "Нямам. Реализирах се тук в България. Бих посъветвала младите да търсят реализация тук. Това не е невъзможно. Защото това е тяхната родина. Била съм в чужбина", сподели още тя.

Съгласно регламента на конкурса, организиран от бургаския клуб "България на младите" Евгения Николова трябва са посети Брюксел. "Тя ще бъде в моята компания", каза евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. При връчването на голямата награда на Евгения - самолетен билет, той сподели: "Важните неща трябва да се повтарят. Благодаря на младите хора, които са организирали този конкурс. Разгледах тези фотографии. В тях има всичко. Най-важното е, че чрез тази инициатива предизвикват хората да вярват. Най-тежкият проблем у нас е, когато има липса на мечти", каза още Томислав Дончев.

Бяха връчени и още две награди. Те отидоха при Калин Радулов и Николина Иванова. Отделно бяха дадени три поощрителни приза. На събитието присъстваха и Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков - депутати от 42-то Народно събрание.