Нов вот ще успокои страстите, смята Георги Манев (вторият отдясно наляво). Снимка Авторът

Нов вот ще успокои страстите, смята Георги Манев (вторият отдясно наляво). Снимка Авторът

Подкрепяме протестите, не президента Румен Радев. Той ни обиди като каза: "Вие се мутри". Ние не сме мутри, заяви лидерът на партия "Средна европейска класа" Георги Манев в отговор на въпрос на "Черноморие". От СЕК се обявиха за предсрочни избори, за Велико народно събрание и за промени в прокуратурата и нейните изяви. "Против сме изказванията като политик на главния прокурор (Иван Гешев б.а.). Не му е работа да изкарва SMS от телефоните", допълни още Манев.

С решение на Изпълнителния съвет на партията, СЕК напуска коалицията "Обединени патриоти", с която участва в парламентарните избори преди повече от 3 години.

СЕК скъса с коалиционните си партньори от Обединени патриоти

Според Манев трябва да има нов вот, за да се успокоят страстите с протестите от последните дни. "Нас ни искат отвсякъде, защото не искаме нищо, а даваме всичко. Не сме поискали нито едно министерско място, нито един областен управител. Министърът на туризма е от квотата на НФСБ, затова сега Симеонов (Валери Симеонов - лидер на НФСБ б.а.) има проблеми, защото Ангелкова (Николина Ангелкова - министър на туризма б.а.) не го слуша", допълни Манев.

Повод за скъсването на коалиционното споразумение станаха протестите в парк "Росенец" миналата събота, на които СЕК не бяха подкрепени от НФСБ и ВМРО. Според Манев, лидерът на "Да, България" Христо Иванов е използвал целия труд на светника от СЕК Константин Бачийски и останалите членове на партията, за да си направи собствен PR и е пропуснал да спомене, че на протеста в Росенец са и хора от СЕК. Бачийски бе съветникът, който атакува решение на ОбС - Бургас, с което се дава пътя към сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Заради действията си, Бачийски е получил няколко заплахи. "Знаем за тях. Не сме пуснали сигнал до прокуратурата, но сме взели мерки. Ние знаем как да се пазим", допълни Манев.

"Такива заплахи не ме отказват, напротив, мобилизират ме да продължавам", коментира Константин Бачийски.