Лидерът на СЕК Георги Манев (вдясно) скъса пред журналисти споразумението, което са подписали преди три години с НФСБ, ВМРО и Атака. Снимка Авторът

Лидерът на СЕК Георги Манев (вдясно) скъса пред журналисти споразумението, което са подписали преди три години с НФСБ, ВМРО и Атака. Снимка Авторът

Лидерът на Средна европейска класа Георги Манев скъса коалиционното споразумение с "Обединени патриоти". Партията се оттегля от коалицията с решение на Изпълнителния съвет. "Винаги сме били последователни в действията си. Оттегляме се, когато е рано. Оставиха ни да бъдем сами в битката. Три месеца Константин Бачийски се бори за една справедлива кауза и да възтържествува закона", коментира Манев.

Според него на протеста в парк "Росенец" миналата събота е търсена провокация от ДПС. "Бачийски показа друг път и не допусна конфликт, а не Митко Николов (Димитър Николов - кмет на Бургас б.а.), който не знаеше какво прави", допълни Манев.

От СЕК са категорични, че са били оставени сами при казуса Росенец от страна на коалиционните им партньори от "Обединени патриоти". "Обадих се на Валери Симеонов вчера (председател на НФСБ б.а.), беше огорчен. Но решенията са колективни. Приятелството няма общо с политиката", така Георги Манев отговори на въпрос на "Черноморие" дали пьртньорите на СЕК в коалицията знаят за решението на Изпълнителния съвет.

"По принципни въпроси сме си партнирали, но сега бяхме от двете страни на бариерата", каза зам.-преддедателя на СЕК и общински съветник Константин Бачийски. Той преди три месеца започна битка срещу решението на ОБС - Бургас, с което се предостави пътя към сараите на Ахмед Доган - почетен председател на ДПС. Решението се обжалва в съда и отсечката все още е общинска.