Евгени Маняхин (вляво) и кметът Димитър Николов подписаха договора за дарение. Снимки Авторът

Евгени Маняхин (вляво) и кметът Димитър Николов подписаха договора за дарение. Снимки Авторът

"Лукойл Нефтохимк Бургас" АД ще дари сумата от 300 000 лева на Община Бургас. Договорът за дарение бе подписан на официална церемония от кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Управителния съвет на петролната компания Евгени Маняхин. Средствата ще отидат за изграждане на нова детска площадка в квартал "Сарафово", за цялостен ремонт на съществуващата детска площадка в квартал "Долно Езерово" и за изграждане на фитнес зона на открито да Централния плаж в Морската градина - с уреди за спортуване и въжен мост.

"Ние присъстваме тук, не само като бизнес, ние живеем тук. Ние сме част от това общество и от този регион. През октомври ще станат 25 години от нашето присъствие в Бургас. Чувстваме подкрепата от страна на града, защото са създадени условия за бизнес. 25 години - това е едно поколение", каза Евгени Маняхин.

"Традиционно подписването на такива договори е по желание на ОБщина Бургас в подкрепа на инфраструктурни проекти. "Лукойл" участва в значимите събития на града ни. Благодарение на "Лукойл" на сериозно финансиране се радва и мъжкия волейболен клуб, който печели купи. Отскоро имаме и женски волейболен клуб", каза кметът Димитър Николов преди подписването на договора.

Галерия