Любен Дилов - син за втори път е водач на листа в Бургас. Този път тя е на коалиция ГЕРБ - СДС. Снимка Черноморие-бг

Любен Дилов - син за втори път е водач на листа в Бургас. Този път тя е на коалиция ГЕРБ - СДС. Снимка Черноморие-бг

"Балансът между държавно участие и частна инициатива във висшето образование трябва да бъде намерен в интерес не само на бургазлии, но и на целия Югоизточен регион. Това наистина е държавна задача – да изградим високо образование като технологично, културно и образователно предмостие на връзките на ЕС с Азия", каза Любен Дилов - син (почетен председател на "Движение Гергьовден" б.а.) - водач на листата на коалиция "ГЕРБ - СДС" за предстоящите парламентарни избори във Втори многомандатен избирателен район - Бургас.

Според него Бургас и регионът могат да се превърнат в портал на ЕС към Азия.

"Филиалът на медицинския университет е само една малка крачка в правилната посока. Нуждаем се още от инженерни и стопански науки, IT и хуманитаристика, насочена към националната култура, но и към културите на най-близките съседи на региона – Гърция, Турция, Близкия и Далечен Изток", допълни той.

Дилов - син не скри важните за него сфери - култура и туризъм - образование и призна, че ще бъде бял лобист за повече инвестиции в Бургас!

Според него е важно да бъде обвързана културата и туризма.

"Миналото лято, когато останалите кметове се чудеха какво да правят, Бургас се рекламира като съхранена от Ковид дестинация с богата културна програма и тематични уикенди с разнообразни атрактивни събития. Градът и областта бяха хитът на годината. При ограничените пътувания зад граница, половин България се извървя да почива и да похарчи пари в Бургас и околните общини. И това на фона на изключително малко случаи на заразени с К-19, което даде време и въздух на местното здравеопазване да се подготви за втората вълна през есента на миналата година. Лятото на 2021-а изглежда, че ще бъде още по-силно, защото много българи преоткриха магията на Бургаското Черноморие, а това, което знам за предстоящия културен афиш, ме кара да го чакам с нетърпение: нова постоянна сцена в Царево, която да конкурира благородно Аполония, богата културна програма в амфитеатъра в Свети Влас, динамична културна програма в Несебър, а самият Бургас вече е наредил впечатляващи театрални и музикални събития в програмата за новия сезон", допълни той.

Любен Дилов - син е водач на листата на коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори многомандатен избирателен район - Бургас. Това е вторият път, когато той води листа за НС от Бургас. И втори път, когато ще влезе в парламента като депутат излъчен от тук.

ГЕРБ откри кампанията си в Бургас. Тръгва с ясни цели към победа

Коалицията се явява на изборите за 45-то Народно събрание под номер 28 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!