Математическата в Бургас приема 3 паралелки за 5-ти клас

За предстоящата 2010/11 учебна година гимназията ще формира 4 математически паралелки с интензивно изучаване на английски език и възможност като втори език да беше усвояван немски или руски (след 7-ми клас). Освен това в гимназията ще бъдат приети ученици в паралелки "Информатика" и "Биология" с интензивно изучаване на английски език.

През изтеклата учебна година възпитаници на математическата гимназия в Бургас участваха в над 15 олимпиади и национални състезания по математика, информатика, физика, биология. С постигнатите резултати учебното заведение се класира на второ място в страната като допусна пред себе си само столичната математическа гимназия. Отличници на ПМГ – Бургас мериха сили в 4 международни турнири по математика и донесоха от там 6 медала, от които най-голямата гордост са златните. Трима ученика станаха лауреати на национални дипломи на Министерството на образованието и науката.

И тази година Природо-математическата гимназия в Бургас отбеляза абсолютен рекорд на матурата по математика преди дни. На зрелостния изпит 12 "А" клас постигна успех от 5.92, което е абсолютен прецедент за страната, коментира директорът Станчо Славов.

 

Още по темата

Златко Янков засади магнолия с абитуриенти