Живко Табаков (вляво) става областен координатор на Изправи се.БГ. Снимка Черноморие-бг

Живко Табаков (вляво) става областен координатор на Изправи се.БГ. Снимка Черноморие-бг

Председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова откри офис в Бургас. Областен координатор на платформата тук ще бъде общинският съветник и председател на "Движение България на гражданите" в града Живко Табаков. "Това беше тежко решение, което трябваше да взема. Влизаме в общ фронт срещу ГЕРБ", коментира Табаков минути след откриването на офиса. "При нас проблемите не са леви или десни. Ние подкрепихме Мая Манолова като кандидат за кмет на София миналата година", каза лидерът на ДБГ Димитър Делчев. Партията е една от тези, които подкрепят "Изправи се.БГ" и която ще участва съсместно на предстоящите парламентарни избори догодина.

"Все още гледам на себе си като граждански обмудсман. Желанието ни е да достигнем до всяко населено място. Днес ще посетим и язовирите в Порой и Ахелой, които ще бъдат включени в проекта за решаване на водната криза в Бургас. Пет големи града в страната са застрашени от безводие, един от тях е Бургас. Виждаме как се отклонява публичен ресурс за изграждане на пречиствателни станции, язовирна стена. Това го гледахме в Перник - скъпо съоръжение със спорна ефективност. Обявиха бедствено положение тук, за да бъдат заобиколени обществените поръчки. Призовавам кмета на Бургас да не става съучастник на случващото се. Да се разграничи и да създаде Обществен съвет, който да контролира как ще бъдат изхарчени нашите пари", каза още Манолова. Тази сутрин стана ясно, че стопанисването на двата язовира ще бъде прехвърлено на кмета на Бургас, уточни Манолова.

Преди три дни министърът на околната среда и водите Емил Димитров обяви в Бургас, че язовирите в Порой и Ахелой ще бъдат свързани с Камчия, за да бъде решен проблема с водната криза в Бургас. Изграждането на 11-километрова мрежа, язовирната стена, пречиствателната станция ще струват 60 млн. лева.

Спешно изграждат 11-километров водопровод, за да не остане Бургас без вода