Жена се е спънало в тъмното снощи в купчината павета. За щастие не е пострадала сериозно

Жена се е спънало в тъмното снощи в купчината павета. За щастие не е пострадала сериозно

Месец след ремонт на ВиК, купчина с павета блокират движението в част от бургаската улица "Гео Милев". Служители на дружеството извадили паветата, за да отстранят аварията и ги нахвърляли върху и без това тесния тротоар. Работниците си свършили работата още на 25-ти август, но паветата вече 40 дни продължават да стоят на тротоара и блокират движението на пешеходците. "Вечер районът е тъмен. Хората не виждат паветата. Снощи една жена се спъна в тях и падна. Едва я вдигнахме.", разказаха работещи в търговските обекти, които са в непосредствена близост до мястото, където е извършен ремонта. Дупката е запълнена с пясък, но настилката не е възстановена. Хората се притесняват, че ако паветата не бъдат наредени скоро може някой сериозно да пострада, спъвайки се в тъмното в тях. Те са подали и сигнал в Община Бургас за случая.

Улица "Гео Милев" е една от централните улици в Бургас, която бе ремонтирана основно през 2017 година и на която асфалтовата настилка бе заменена с павета, за да бъде пресъздаден стария дух на града.

Бургас започва да диша като София и Пловдив - със свой облик

"Общината няма ангажимент в този случая. Няколко пъти сме сигнализирали във ВиК за този ремонт. Оттам твърдят, че имат проблем с фирмата подизпълнител", коментираха от Община Бургас.

Галерия