DSC_1659

DSC_1659

Милана свири с цигулка от родния Петербург при Румяна Драголова в музикалното училище "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас. Милана започва да свири, когато е едва на четири години. Сама посегнала към музикалния инструмент и родителите й я поощрили. От тогава момичето всеки ден свири поне по един час у дома, а след това и в училище.

"Никой в семейството не се занимава с музика. Преди години съм свирила на пиано. Милана сама пожела да свири на цигулка. Всяко от децата ни се развива в посока, която иска", разказа майката Ирина Черемошкина. Когато Милана започнала да свири, родителите й купили цигулката, марка "Горонок", произведена през 2003 година в Санкт Петербург. Така родният град на фамилията присъства в бургаския им дом. Семейството на Милана живее в Бургас от четири години. "В началото, като всички останали си купихме жилище, за да идваме лятото тук. После се преместихме за постоянно. Много ни харесва. Разстоянията са малки. Градът е подходящ за отглеждане на деца", допълва Ирина. Заедно със съпруга й Сергей и трите им деца са част от руската общност, която живее целогодишно в Бургас. И трите им деца учат в морския град. "Ходим на Куклен театър, водим ги на опера, на класически концерти. Сигурно това провокира Милана да пожелае да свири на цигулка", смята майка й.
А, че Милана има талант си личи. Детето, облечено в зимна рокля с кокошник (елемент) от руската национална носия, изпълни "Гавот" на Госек пред ученици от СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Първокласничката вече свири пред публика и тепърва ще покорява сърцата на любителите на класиката.