Клипът се очаква скоро да бъде готов

Клипът се очаква скоро да бъде готов

Мина Пенкова от бургаския квартет "5-те сезона" избра читалище за снимачната площадка на първия си клип. Той е към песента "Тръгваш ли", която бе класирана от професионалното жури на второ място на националния конкурс "Бургас и морето" през 2019 година. "Тръгваш ли?" е по текст на Мина Пенкова, музика - Цанислав Петков, аранжимент - Петър Алексиев, в изпълнение на Мина Пенкова.

Първият клип на бургазлийката е заснет в читалище "Напредък" в град Горна Оряховица, а режисьор е Danyor Nevsta. "Самата аз започнах да пея в читалище "Пробуда" в Бургас. По-късно то стана дом и на група "5-те сезона". На такова място се запознах с режисьора на видеото и може би най-логично беше да заснема първия си клип в читалище. Иска ми се във всяко от тях отново да закипи животът, толкова бурно, колкото преди. Защото те са били убежището на културата и изкуството, а сега зад вратите на някои има дебел слой прах", признава чаровната певица.

Бургаското читалище "Пробуда" е създател на националния конкурс за изпълнители "Сезони". На сцената му са се изявявали и изпълнителите, които след това Стефан Диомов събра в група "5-те сезона". В "Пробуда" е създадена и вокална група "Сезони" с ръководител Кина Христова.

Галерия