Филиалът ще приема студенти в Бургас от есента на 2022 година

Филиалът ще приема студенти в Бургас от есента на 2022 година

Минно-геоложкият университет "Свети Иван Рилски" ще премести филиала си в Бургас. Висшето учебно заведения има само един филиал, който се намира в Кърджали. От ръководството на университета са взели решение да преместят филиала си в Бургас и това да се случи от есента на 2022 година. Новината за това обяви Жечо Станков - зам.-министър на енергетиката в своя лайф на страницата си в социалната мрежа. "Млади хора от цяла България ще имат възможност да идват тук и да учат инженерни специалности свързани с природен газ, с изграждане на отоплителни инсталации - широк набор от специалности. Ще се допитаме и до децата какво искат да учат и не на последно място и до работодателските организации, както и на малкия и среден бизнес да ни кажат от какви специалисти имат нужда. Няма да има дублиране на специалности с тези в другите висши учебни заведения в Бургас", коментира във видеото Жечо Станков.

Във филиала на университета в Кърджали се обучават студентите по следните специалности - "Разработване на полезни изкопаеми - РПИ", "Обогатяване и рециклиране на суровини - ОРС", "Управление на ресурси и производствени системи - УРПС", "Компютърни технологии в инженерната дейност - КТИД".

В Бургас има два университета - държавния университет "Проф д-р Асен Златаров", частният - Бургаски свободен университет и филиал на Националната художествена академия. С преместването на филиала на Минно-геоложкия университет в Бургас ще се разшири ветрилото на висши учебни заведения в града.

Жечо Станков се качи в джипа, готви се за кмет на Бургас