Стимулантите са открити при митническа проверка на камион влизащ у нас от Турция. Снимката е илюстративна

Стимулантите са открити при митническа проверка на камион влизащ у нас от Турция. Снимката е илюстративна

31 200 опаковки с общо 378 кг контрабандно пренасяни хранителни добавки за стимулиране на полова мощ са конфискувани от митнически служители от Териториална дирекция "Митница Бургас" при проверка на товарен автомобил.

Камионът с чужда регистрация пристига на Митнически пункт "Лесово" на 14-ти октомври на входящо трасе от Турция, управляван от турски гражданин. Според представените документи е превозвал групажна стока от Турция за Холандия през България. При извършената митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, е установена подозрителна зона в товара. В маркираната зона са открити недекларирани общо 31 200 опаковки хранителни добавки за стимулиране на полова мощ – сашета с различен грамаж и обозначения на две търговски марки.

Контрабандно пренасяните опаковки с общо 378 кг сексуални стимуланти са иззети. За установеното нарушение е съставен акт по Закона за митниците срещу водача на превозното средство. От началото на годината това е най-голямото количество задържани на МП Лесово контрабандни продукти за полова мощ.