Младежи почистиха местността "Ловджийска чешма" Само за няколко часа природозащитниците събраха около един тон битови отпадъци. Младежите почистиха превърнатия в сметище район, поставиха кошчета за боклук, обозначителни табели и символично посадиха дърво.

В екоакцията се включиха и местни жители, които обещаха да помагат в поддръжката на района. Това е първата акция на бургаската структура на гражданско сдружение "Природа за България", с която те се лeгитимираха пред обществото. Идеята за почистването на поляните на "Ловджийска чешма" е тръгнала от учредителите на сдружението и според тях това е само първата крачка към осъществяването на по-мащабни проекти, най-вече в градските райони. Инициативите са открити за всички желаещи да се включат в екомероприятията.

Гражданско сдружение "Природа за България" е основано в началото на 2010 година. То е учредено от млади хора. В него членуват 130 души на средна възраст 25 години. Седалището на организацията е в Бургас, но тя се радва на подкрепата на природозащници в София и Варна.