DSCF0986

DSCF0986

Момчетата на Йонов играят на турнир в Скопие на "Черноморец" ще открият с участие в силен международен турнир. По покана на македонския "Бета", който гостува на турнира за Купа "Бургас" т.г., юношите младша възраст с треньор Петър Йонов, ще се включат в надпреварата.

Турнирът ще се проведе от 14 до 16 ноември в македонската столица и се организира по повод празника на града. Състезанието е за юноши, родени 1998 г. Бургаският клуб "Черноморец" ще бъде представен от състезатели, набор 1999 г. и по-малки.
"От доста време ние поддържаме нивото на международните контакти в българската водна топка и ще продължим да го правим. Поканата към "Черноморец" е персонална и за нас това участие е важно. Първо, защото ще можем да сверим часовници с водещи центрове на водната топка, какъвто е отборът от Крушевац. Така в срещите отборът ще се обиграва, а в мачовете ще дам шанс за изява на всеки състезател. Чрез новите
контакти ще продължим да работим за каузата- изграждането на Бургас като сериозен център на водната топка в България", заяви треньорът и председател на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов.
Така в състезанието сили ще премерят българският "Черноморец", "Локомотив-Н.Н.", "Расина" /Крушевац, Сърбия/ и домакините от Скопие-"Бета". В Македония няма първенство поради липса на достатъчно брой отбори. По тази причина македонският "Бета" се състезава в сръбското първенство, играе мачове в Гърция, както и в София.
Отборът на "Черноморец" ще отпътува за Македония на 13 ноември с група от 16 състезатели.
Мачовете ще се играят на басейн "Борис Трайковски", където паралелно ще се състои и силен международен плувен турнир.
По програма ватерполният турнир ще бъде открит на 14 ноември с двубоя "Черноморец" - "Расина". Българското дерби ще е в сутрешния сеанс от неделния ден.
През месец август "Черноморец" игра в международния турнир по водна топка за деца в Батуми, Грузия.