IMG_2862

IMG_2862

Над 100 души на инфо тур в Поморийско

туристическия бранш се запознаха с възможностите, които предлага региона за балнео-спа и уелнес, еко и селски и културен туризъм. Целта на организираните посещения беше да се популяризират туристическите пакети, изработени по проекта.

По време на третия тур гостите посетиха културно-историческите забележителности на територията на трите общини  - манастир "Свети Георги Победоносец", архитектурен резерват "Стари Поморийски къщи", църквата "Преображение Господне", Исторически музей - Поморие, Тракийската куполна гробница, Музея на солта, останките от античната крепост "Аетос", къщата – музей "Петър Станев", етнографски комплекс "Генгер", манастир "Св. св. Йоаким и Анна", етнографската сбирка в село Люляково, община Руен и др. Най-голям интерес предизвика Международният фестивал за православна музика "Света Богородица - Достойно Есть" в Поморие, който също бе посетен от групата.

В рамките на тура, в Община Поморие се проведе и пресконференция на тема "Развитие на културно-познавателен туризъм в район "Поморийски залив и Източна Стара планина", в която участваха кметът Иван Алексиев, заместник-кметът Илия Джингов и ръководителят на проекта Соня Енилова. Беше обсъдена ролята на мащабната рекламна кампания, която се осъществява по проекта, за популяризирането на културно-историческите забележителности на региона и разнообразните му възможности за туризъм.